Een manier van wonen in harmonie met de natuur

Vele jaren heb ik met een koppige vastberadenheid gezocht naar betaalbare, ecologische woonconcepten die als het ware samensmelten met de natuur. Ik geloof dat het mogelijk moet kunnen zijn om zo te bouwen en wonen dat we geen ruimte inpalmen van de natuur. Op het water, in de lucht of onder de grond… Drastisch, maar dat is nodig als we de problemen in de wereld willen oplossen! Ik vond het mijn plicht om voor die visie te vechten en te onderzoeken in hoeverre ik ze kon realiseren.

Tijdens deze zoektocht ben ik op het concept van Green Magic Homes gestoten. Het leken wel moderne hobbithuisjes die subtiel vanonder glooiende grasvelden uitkomen. Ik was meteen verkocht! En dat enthousiasme bleef groeien naarmate ik meer over het concept en de voordelen te weten kwam. De realisatie van een Green Magic Home in België werd concreet en ik had een goed actieplan uitgedacht. Simpel en snel zou het niet gaan, maar ik was bereid om het traject af te wandelen.

2 jaar geleden kocht ik mijn eigen huisje. Dat was eerder een onverwachte kans dan het resultaat van doelgericht zoeken. Maar door de aankoop van mijn ‘normaal’ huis (van stenen en beton) is de actie uitgedoofd en zijn de plannen in de schuif beland. Voorlopig toch, maar niet voor altijd! Want ooit bijt ik me opnieuw vast in de droom en zal ik wonen in een Green Magic Home!

Ben je geïntrigeerd? Neem dan even een kijkje op de website van Green Magic Homes.

Wil je ervoor gaan en er ook jouw project van maken? Neem gerust contact met me op. Ik help je met plezier op weg.

Dynamische modules van duurzaam materiaal